Highlighter nedir? Highlighter Nasıl Kullanılır?

Merhaba

Uzun zamandır karşılaştığım sorular Highlighter nedir? Highlighter nasıl kullanılır? Highlighter nasıl yapılır?  Highlighter fırçası nasıl olmalı? Ve benzeri bir çok bilinmez var. Gerek bana gelen sorular, gerek okuduğum yazı ve forumlardaki sorular sonucu ben de bu yazıyı yazmak istedim. Bu bir highlighter dosyası değildir hemen belirteyim. Ve başlayalım...

ighlighter-nasil-yapilir

Daha çok kontur işleminde kullanılan bu detay yıllar önce tek başına da kullanılıyordu. Öncelikle kelime anlamı ile highlight 'vurgulamak' anlamına geliyor,  highlighter ise 'vurgulayıcı' demek. Buradan yola çıkarsak aydınlatıcıları öne çıkarmak istediğimiz bölgeler için kullanmamız gerekiyor. Vücut hilelerinde de kullanılıyor olsa da biz bugün yüzümüze yaptığımız uygulamalardan bahsedeceğiz tabi.
Yukarıdaki fotoğrafta farklı özellikleri olan highlighterları görüyorsunuz. Mat, ışıltılı, simli, toz, krem, likit olanlardan örnekler ekledim. Stick olanlardan örnek koymayı unutmuşum onu da aşağı ayrı olarak ekleyeceğim.
Bu albenili ürünler hakkında doğru bilinen bir yanlışı hemen belirteyim. 'Highlighter demek parlamak demek, yaldır yaldır görünmek demek' olduğunu düşünen insan çok fazla, hatta böyle olduğu düşünüp bilirkişi edasında takipçilerine bunu anlatan blogger hanım kızlarımız bile var.
Yukarıda dediğim gibi biz bu işlemi vurgulamak için yapıyoruz. Bu durumda ürünün vurgulama özelliğinin olması yeterli.
Eskiden Highlight diye bir detay yoktu mesela. Buna rağmen bizler far paletlerinin palet dediğim de 2 veya 3 renkli paletler, beyaz olan bölümünü kaş altlarına uygulardık mesela. Hatta bir dönem o beyaz far göz altlarına, yani bugün concealer uyguladığımız bölüme sürülürdü ki dehşet kötü bir görüntü bugün için.
Neyse devam edelim. Highlighter uygulayacağımız bölge kısaca yüzümüzde öne çıkarmak istediğimiz bölgelere yapılmalı. En çok kullanılan yerler elmacık kemikleri üzeri. Her kadın bu bölgesinin daha önde olmasını ister. Hatta operasyonla bunu kalıcı sağlamayı planlayanlar, deneyenler var. Bir kullanılması gereken gereken ve tercih edilen bölge de burun ucu. Burada da ama burnumuzun ucunu hafif kaldırmak. Dudak üstüne de uygulama yapabilir. Bu da dudakların biraz daha dolgun görünmesini sağlıyor.
Doğru bilinen yanlışlardan bir örnek daha vermek istiyorum. Bazı bloggerlar ve instagram hesapları fotoğraf paylaşıp "doğru kontur uygulaması böyle" diyor. Doğru kontur uygulaması kişinin yüz şekline göre belirlenir. Alnı geniş bir insanın alnına bol bol aydınlatıcı uygulaması doğru bir durum değil mesela. Burnu ince olan biri, burun inceltme konturu yaparsa ne olur? Veya elmacık kemikleri zaten belirgin olan birinin elmacık kemiklerini aydınlatıcı ile vurgularsa ne olur? O sebeple en mantıklısı deneme yanılma ile kendinize uygun kontur uygulaması ve aydınlatıcı kullanmanız gereken bölgeleri keşfedebilirsiniz.
Şimdi size örnek göstereyim, onun üzerinde bir bakalım.


highlighter-nedir-highlighter-nasil-kullanilir

Yukarıdaki çizimi internette buldum, düzenleme ve yazılarını hazırladım. O sebeple de her yerine blog adımı yazdım :D Şu ana kadar bahsettiğim detayları resimde görebilirsiniz. Tam bu noktada doğru bilinen yanlışlarla ilgili de açıklama yapayım. Mesela göz pınarlarına uygulama yapmak sadece gözleri küçük olan kişilerde iyi sonuç verir. Benim gibi gözleriniz zaten iri ise bir de göz pınarlarına bu işlemi yaparsanız bence çok uygun olmaz. Dudaklarınız zaten dolgunsa ve dudak üstü aydınlatıcı uygulaması yaparsanız Seren Serengil gibi olabilirsiniz, tabi bu tercih meselesi. Çeneniz zaten öne doğru çıkıksa çene bölgesine sürmek de hoş olmayacaktır.
Sanırım uygulama bölgelerini bir parça da olsa anlatabildim. Şimdi de türüne göre highlighter nasıl uygulanır, hangi yardımcılar kullanılır ona geçeyim.
Özelikle instagramda aldığım sorulardan biri aydınlatıcı fırçası sorunsalı. Yelpaze fırçalar olmazsa aydınlatıcı sürülmez diye bir algı oluşmuş. Bakalım...

highlighter-nedir-highlighter-nasil-kullanilir

Yukarıdaki tüm fırçalar ile toz aydınlatıcı uygulayabilirsiniz arkadaşlar. Hatta krem ve stick olanları da uygularsınız. Mesela yukarıdaki yelpaze fırçanın daha geniş ve kalın olanı vardı bende ama geçen yaz küçük oğlum yeni şekil vermek amaçlı budadı onu. Yenisini almaya gerek görmedim. Burada önemli olan fırçayı tutuş şekli ve uygulama alanını iyi saptamak. Süngeri likit ve krem yapıdaki aydınlatıcılarla kullanmayı tercih ediyorum kolaylık açısından. Bu arada tüm aydınlatıcı çeşitlerini parmaklarımızla da uygulayabiliriz. Parmaklarla süpürme ve tampon hareketler seçtiğimiz aydınlatıcının yapısına göre uygulanabilir.
Şuraya far paletinden aydınlatıcı olarak kullanabileceğimiz bir beyaz ve stick aydınlatıcıya bir örnek bırakalım.

stick-aydinlatici

Son olarak Highlighter nedir, highlighter nasıl kullanılırı özetlemek gerekirse, yüzümüzde vurgulamamız gereken bölümlere kullanacağımız hile ürünleri diyebiliriz. Çok sorulan ışıl ışıl olma durumuna gelince, dekor süsleme amaçlı yaptığımız bu uygulama tamamen tercih ile ilgili.
Benim şimdilik yazacaklarım bu kadar. Sonradan aklıma gelirse mutlaka yazıyı güncellerim.
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler


"Highlighter nedir? Highlighter Nasıl Kullanılır?" için 12 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş elinize sağlık ♥ Belirttiğiniz gibi yaldır yaldır parlamak tercih meselesi, asıl amacı vurgulamak ^_^

    YanıtlaSil
  2. farı sürmeden önce göz kapağıma da uyguluyorum altta ışıl ışıl bir baz oluştursun ve yansımaları bana eşlik etsin diye :) göz pınarlarıma da birer tık sürüyorum tabii :) aşırı parıldamak istemiyorum çünkü genellikle simli bronz şeftali allıkları tercih ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işıltılı göz makyajı istediğim zaman ona göre bir baz kullanıyorum, göz pınarlarıma uygulama yapmıyorum zaten kocaman gözlerim var :D

      Sil
  3. Yeni başlayanlar için faydalı bir yazı olmuş, sevgiler ...

    YanıtlaSil
  4. güzel anlatmışsın yaldır yaldır parlamadan da "highligt" yapılabilir yani bakma biz uzaydan görünmeyi seviyoruz o ayrı :-)))))

    YanıtlaSil
  5. O göz kapaklarının altına beyaz far sürme olayı ve highligtı elmacık kemiklerinden, göz altından yanaklara kadar indirenler var ya :( Sanırım benim doğallık anlayışıma çok ters geliyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyaz far sürme olayı yani göz altlarına, 2000li yılların başında modaydı. mesela Bülent Ersoy :D

      Sil
  6. Your blog looks beautiful. Nice post. :)
    Following you! Follow back?

    www.minnieart.blogspot.com

    YanıtlaSil