Ülkemiz toplu kayıplara ve bu durumun hoş görülmesine alışıyor mu? Alıştırılmaya mı çalışılıyor? Ne çok soru var aslında kafamda? Soru var da muhatap yok karşımda!
Manisa Soma maden ocağında yaşananlar yaşadığımız son acı olacak mı?
İsteklerim de var sorularımın yanında. Mesela ülkemin insanı kıymetli olsun, canı malı korunsun önemli olsun. Can pazarından çıkan vatandaş sedyeye yatarken sadece sağlığını düşünsün, sindirilmişlikle çizmelerinin sedyeyi kirleteceğini değil hatta ondan önce devleti düşünsün onun sağlığını. Veya enkaz altından çıkarılmış ruhunu teslim etmiş bir vatandaşıma göstermelik hava maskesi takılmasın siyasi kaygılar sebebi ile.
Bunların da öncesinde o insanlar oraya ekmekleri için giriyorsa kazandıkları üç kuruşa karşılık iş güçlerini versinler canlarını değil.
Bir sanatçının yazısında okumuştum. Maden ocağına girip işçileri ziyaret etmek istediğini ancak bunun için aşağı inerken kendisine 'sorumluluk kabul etmiyoruz' gibi bir kağıt imzalatıldığından bahsetmişti. Yani durumun ve riskin ne kadar vahim boyutta olduğunun herkes farkında mı acaba?
İş kazası diye bişey var evet ama bu kaza değil katliam bana göre. Freni sorunlu bir otobüse yolcuyu doldurup yola çıkardığınızı düşünün veya motoru arızalı bir uçağı. Olası bir kazada suçlu olmaz mısınız? Göre bile!
Ülkemde 3 gün milli yas ilan edildi. Sosyal medyada profiller karardı, herkes çaresizliğe isyan ediyor. Üç gün sonra herşey normale dönecek, yazılı görsel medyada profiller aydınlanacak yeniden. Ta ki ülkem yeni bir facia yaşayana kadar (Allah'ım korusun).Kimsenin elinden bişey gelmiyor yazık. Elinden bişey gelenler de neyi ne kadar düzeltecek merak konusu. Düzelmesi için önce durumun dehşetini görmeleri lazım. Sıradan bir iş kazası diye bakılırsa ortada bir sorun yokmuş gibi görünür ve eyvah eyvah!
Şimdi burada Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin maddelerini içeren ve imzalarımız ile TBMM ne gidecek linki sizlerle paylaşıyorum. İMZALAMAK İÇİN TIKLAYIN lütfen.
(Demiştim. Madenlere Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi imzalandı. 260 bin imza toplanarak. Bana ne demeyip imza atan 260 bin kişiye tek tek teşekkür ediyorum)
Allah'ım hepsini nur içinde yatırsın. Geride kalanlara sabır ve metanet versin.
Yaralı olan işçilerimiz bir an önce sağlığına kavuşsun diliyorum.
Aminnnnn... Ölenlere Rahmet Geride Kalanlara Büyükkkk Sabır Versin Rabbim. Çok Güzelll Yazmıssın :( :(
YanıtlaSilYoruma cevabı atlamışım, üzgünüm. Çok teşekkür ederim. Amin
SilGerçekten çok iyi yazmışsınız ve dedikleriniz çıktı hep
YanıtlaSilTeşekkürler, yazık ki öyle.
SilBirçok şey gibi bu da unutuldu ne yazık ki :((
YanıtlaSilAllah rahmet eylesin...
Amin :(
SilHerseyi cok güzel bir makaleye dökmüssün ablam. (Amin ALLAH cümlemizin yardımcısı olsun)
YanıtlaSilSağol Sinancım
SilFacianın birinci yıldönümü ve değişen hiç bir şey yok ne alınan bir önlem ne yaşam odaları ne çalışma şartları hiç bir şey değişmedi... Bu kadar mı değersiz insan hayatı....
YanıtlaSilBurdan öyle görünüyor. Ne demişti uzun dam "fıtrat"!
SilOlayın üzerinden 1 yıl geçti. Ders çıkarıldı mı? Önlem alındı mı? Tabi ki hayır... Metin Uca'nın bir sözü vardı: "Burası Türkiye oluyor böyle..." (!)
YanıtlaSilMetin Uca genelde doğru söyler
SilArkadaşım çok güzel yazmışsın ağzına, eline sağlık. Ama acı gerçek değişen hiç bir şey yok ölenlere rahmet , geride kalanlarına sabır diliyorum. Allah yardımcıları olsun.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilAminn inşallah
Ateş düştüğü yeri yakar.. Bizim de içimiz yandı ama elden bir şey gelmiyor.. Unutmaya alıştırılıyoruz. Hesap da soramıyor hiç kimse..:( Çarkı döndüren döndürüyor.. Olan hep gariplere oluyor..:(
YanıtlaSilEvet o günden bugüne kadar herkes unuttu, hepimiz unuttuk belki ara ara aklımıza geldi o kadar. Ama ocağı sönenler?
Silmalesef, asıl acılar orada yaşandı
YanıtlaSilMalesef öyle:(
SilTürkiye çok kötü olaylar yaşıyor ve üzerinde 1 sene geçmesine ragmen önlemleri pek alınmadıgıı dusunuyorum. :( Lezzet Tramvayı
YanıtlaSilBen de aynı fikirdeyim
Sil